Träningen

Ninja för barn

Vi bedriver pedagogisk och utvecklande budoträning för barn och ungdomar och utgår från den japanska kamparten Bujinkan Budo Taijutsu. Barnen lär sig att inte slåss, utan istället hur man samarbetar, hur man löser konflikter på ett positivt sätt, hur man skapar vänskap istället för motsättningar. Barnen lär sig självförsvar, men ännu viktigare, de ges förutsättningar till ett ökat självförtroende, självrespekt och kroppskännedom. I en värld av ökad stress och konflikter är detta en viktig grund att stå på för barn i alla åldrar.

Självförvar?

Vår träningsform är inte direkt utvecklad för ett effektivt självförsvar. Men… allt vi lär oss kan vi använda sig utav om det krisar sig. I och med att vår träning ökar självkänslan skapar vi trygga barn som lär sig att känna av och ta sig ur en konflikt. Vi har under åren haft barn och ungdomar som genom sin träning hos oss både haft möjligheten att avvärja en hotfull situation och också haft styrkan att gå emellan och stå upp för kompisar. Dessa har belönats med vårt Guld-diplom för utomordentlig kamratanda.

Vi har en nära dialog med dig som förälder. Vi uppmärksammar olikheter och är noga med att kemin i gruppen har en harmonisk och vänlig attityd.

Är du och ditt barn intresserade av komma i kontakt med oss för att hälsa på, prova-på-träna eller vill veta mer? Hör av dig till oss via info@ninpodragons.se
så guidar vi dig till rätt klubb och kontaktperson. Skriv vilken stad du bor i så underlättar det för oss.

Nya medlemmar

Vi har intag i början av terminerna och cirka en månad framåt i mån av plats. Har det gått längre in i en termin kan man prova-på två gånger och sedan anmäla sig till kommande termin. Anmäl gärna ditt intresse i god tid. Grupperna har begränsat antal platser för att aldrig äventyra kvaliteten på träningen.

Barnen har skoj

Den mindre gruppen har roligt och ges tillfälle att röra på sig i omväxlande och utvecklande gymnastiska övningar och budo-lekar. De får tillfälle att öva på att uttrycka sig både på individuell nivå och tillsammans i grupp. Träningen är disciplinerad men anpassas efter varje individ, tävlingar förekommer inte i någon form.
Gruppen med äldre barn/ungdomar har mycket gemensamt med den mindre gruppen men går djupare in på Bujinkan och vårt kampsystem. Här lägger vi grunden för icke-våld och förståelse samtidigt som vi bygger självförtroende, en god fysik och bättre självkänsla.

Utrustning

Under träning är det bra med en dräkt, en så kallad Gi. Vi använder en traditionell dräkt bestående av en långärmad jacka och långbyxor i svart bomulls- eller polyestertyg. Till en början fungerar det utmärkt med mjuka långbyxor och lång- eller kortärmad t-shirt. Tag med en vattenflaska att ha vid sidan, eftersom vi behöver fylla på med vatten ibland.
Föräldrar kan vara med i dojon under prova-på och under terminen OM särskilda skäl föreligger. Annars ber vi föräldrar uppehålla sig i fikarum, uppehållsrum eller om ni har aktiviteter utanför lokalen.

tre-forbund-logo