Norrköping

Ninpo Dragons Norrköping är en del av Bujinkan Dojo Norrköping och vi håller till på Vulkangatan 6 (lokalen Shurenkan Dojo tillsammans med Aikido Academy).
Vi bedriver träning för barn och ungdom i ålder 7-13 år och våra träningstider är tisdagar och torsdagar. För 14 år och uppåt bedrivs träningen tillsammans med vuxna, se www.bdn.se för mer information.

  • Torsdagar 17:30-18:30 (10-13 år)
  • Söndagar 9:00-10:00 (7-9 år) & 10:00-11:00 (10-13 år)

För aktuella terminsstarter hänvisar vi till vår publika Facebooksida eller kontakta oss direkt på e-post: ken@bdn.se.

Träningsavgift:
Träningsavgift för barn 7-9 år är 700 kr / termin, alternativt 1200 kr / helår. Denna grupp tränar en gång i veckan. För barn 10-13 är avgiften 900 kr / termin, alternativt 1600 kr / helår och denna grupp tränar två gånger i veckan.

I avgiften ingår en träningsmanual som följer med barnen under varje träning. I den samlar vi närvaro-stämplar och löser uppgifter. Här finns också mycket information till både barn och förälder.
Avgiften betalas in på föreningens bankgiro:
– BG 619-3924 (ange även utövarens namn tillsammans med ”avgift”.

Intag / Platser
Vi har intag i början av terminerna och cirka en månad framåt i mån av plats. Har det gått längre in i en termin rekommenderas man att prova-på två gånger och sedan anmäla sig till kommande termin. Anmäl gärna ditt intresse i god tid. Grupperna har begränsat antal platser för att aldrig äventyra kvaliteten på träningen. Hör av dig via en intresse-anmälan på mail eller telefon om du är intresserad av att vara med på träningen.

Träningen
Under träning är det bra med en dräkt, s k Gi . Vi använder en traditionell dräkt bestående av en långärmad jacka och långbyxor i svart bomullstyg. Till en början fungerar det utmärkt med mjuka långbyxor och lång- eller kortärmad T-shirt samt barfota eller rena strumpor. Tag med en vattenflaska att ha vid sidan, vi behöver fylla på med vatten ibland. Under terminens gång finns det möjlighet att göra en större gruppbeställning av dräkter. Storlekarna går i centilong och priset varierar beroende på storlek och kostar från ca 300kr och uppåt.

På varje träning har vi alltid en instruktör som är huvudansvarig för träningen samt ett flertal hjälpinstruktörer som går runt och hjälper till. På så vis får samtliga barn feedback utan att behöva känna sig bortglömd.

Föräldrar kan vara med i dojon under prova-på och under terminen OM särskilda skäl föreligger. Annars ber vi föräldrar uppehålla sig vid tillgängliga sittplatser vid entrén, alternativt fikarummet på övervåningen.

För mer information kontakta Ken Banh på Bujinkan Norrköping:
E-post: ken@bdn.se  Tel: 0736-733507
Ninpo Dragons Norrköpings Facebook-sida

Våra instruktörer

Ken Banh
Instruktör (10-13 år)

Ken växte upp under 80- och 90-talet med klassiska kampsportsfilmer med idoler som Bruce Lee, Jackie Chan och Jet Li och har sedan barnsben vart intresserade av kampform. Utbudet i hemorten Flen var dock väldigt skral och när Ken sedan började gymnasiet, började han aktivt att söka efter en art att studera. Hösten 2000, blev han lockad av sin kusin för att testa på en kampart i en närliggande ort, en art med namnet Bujinkan Budo Taijutsu. I ca två och ett halvt år pendlade Ken mellan Flen och Katrineholm, två dagar i veckan, för att studera Bujinkan. När han sedan sommaren 2003 flyttade till Norrköping för att studera vidare på universitet, sökte han sig till Bujinkan Norrköping och tränande då under Johan Spångberg och Daniel Bodin.

Ken började åka till Japan 2013 och har sedan dess ambitionen att åka en gång per år för att studera vidare i arten hos stormästaren Hatsumi-sensei och Shiraishi-sensei.

Under 2015 gick Ken en Barnledarutbildning anordnat av Svenska Budo & Kampsportsförbundet för att bli en certifierad barninstruktör.

Mikael Johansson
Instruktör (10-13 år)

I tonåren var de stora idolerna Jackie Chan och Bruce Lee så jag började söka efter något att träna, fick då höra från en kompis om Ninjutsun och tyckte det skulle bli häftigt att träna som en Ninja. Så 1986/87 började jag träna Ninjutsu för Roger Andersson i Norrköping och höll på framtill 1990 då jag blev intresserad av att prova på andra stilar. Jag började med Judo där jag sedan blev barn och ungdomsinstruktör jag var aktiv i ca 7 år. Därefter blev det ett litet uppehåll på ett par år innan jag började med Ju-Jutsu.

Efter att ha varit borta från budo under många år blev jag inbjuden till Bujinkans 30 års jubileum, när man träffade gamla träningskompisar så kände jag att det är budon som jag saknar i mitt liv och blev då extremt sugen på att börja träna igen. Så några veckor senare startade jag och min dotter Alexis att träna här.

Under 2016 gick Mikael en Barnledarutbildning anordnat av Svenska Budo & Kampsportsförbundet för att bli en certifierad barninstruktör.

Joakim Lundmark
Instruktör (7-9 år)

tre-forbund-logo